7 leuke activiteiten in Lelystad tijdens de Herfstvakantie 2020. Voor jong en oud.

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Een hele week waarin je in en om Lelystad allerlei leuke dingen kunt doen. Of je nu met of zonder kinderen komt, met deze 7 leuke activiteiten, ga je een mini-avontuur tegemoet. Gewoon in eigen land en helemaal corona-proof. Al deze activiteiten zijn prima bereikbaar met de fiets. Dus laat de auto eens een dagje staan en kies voor het openbaar vervoer. Neem je eigen fiets mee in de trein, of kies voor gemak en huur een fiets of E-bike via Rent-A-Bike Lelystad.

10-25 oktober: ZEE VOL GEVAREN

Het eerste weekend van de herfstvakantie staan in de teken van het verleden. Dit weekend zijn de Nationale Archeologiedagen.

Scheurbuik, heftige stormen en piraten. Varen is bepaald geen pretje in de 17e eeuw. Een hoop gevaren maken de zeven wereldzeeën onveilig. Enorm veel mensen sterven onderweg…

Ontmoet tijdens de herfstvakantie de bemanning van de Batavia. Ontdek wat een chirurgijn doet, en welke gruwelen hij meemaakt aan boord. Mogen vrouwen aan boord of brengt dat ongeluk? En welke verhalen vertellen de matrozen aan elkaar, over spookschepen, zeemeerminnen en piraten?

Naast deze griezelige verhalen is er nog veel meer te doen. Sla bijvoorbeeld een springtouw bij de tuigerij of knoop je eigen sleutelhanger! Ga aan de slag bij het ringwerpen of steltlopen en laat je coronaproof rondleiden door Sjesjat de scheepskat. Het Watertheater is natuurlijk ook geopend en er zijn gevaarlijke spellen bij de Active Floor.

Kom jij veilig van de Batavia af?

Meer informatie over deze leuke activiteit in de herfstvakantie vind je hier.

10-25 oktober: Space Academy XL

Tijdens de herfstvakantie is school wel het laatste waar je aan wilt denken. Behalve dan als het een astronautenschool is!

Net als in voorgaande jaren opent het Luchtvaartmuseum Aviodrome in de herfstvakantie de Space Academy XL. Met dit uitgebreide trainingsprogramma kom je een stapje dichter bij de ruimte.

Tijdens de astronautentraining van Space Academy XL worden dit jaar zowel je kennis, je reflexen en je fysieke conditie versterkt. Je kennis wordt getoetst in de Space Academy kennistest, je reflexen worden getraind in de Space Sweeper en de Space Sprint laat je rennen zo snel je kunt.

Heb je al deze trainingen doorstaan? Ontdek dan alles wat we weten over het koloniseren van Mars (de Rode Planeet) en leer hoe je de Space Shuttle kunt laten landen bij het Internationale ruimtestation ISS.

Meer informatie over deze buitenaards leuke activiteit in de herfstvakantie vind je hier.

 

10 oktober: Moeraswandeling Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn een wereldberoemd natuurgebied. Het grootste deel van het gebied is afgesloten voor het publiek. Daardoor kan de natuur hier zijn gang gaan en is er een moerasgebied ontstaan dat uniek is voor Nederland.

Op 10 oktober, van 11:30-14:30, kun je dit gebied met al je zintuigen ervaren. Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer kom je op plekken waar je anders nooit kunt komen. De gids vertelt honderduit over de natuur in dit gebied en zal je wijzen op fascinerende planten en dieren. Hou je camera bij de hand, want wie weet zie je wilde dieren zoals heckrunderen en edelherten. Of kijk omhoog en zie vogels als de roerdomp, het baardmannetje en misschien zelfs een zeearend!

Meer informatie over deze leuke activiteit in de herfstvakantie vind je hier.

10 oktober: Avondsurvival

Heb je na de moeraswandeling nog wat energie over?

Het Belevenissenbos bij Lelystad is altijd een spannende speelplek, maar 10 oktober is helemaal speciaal. Dan kun je deze herfstvakantie met de hele familie op avondsurvival. Je maakt met zijn allen een spannende tocht door het belevenissenbos.  Wie weet wat je onderweg tegenkomt! Het bos is in totaal ruim 40 hectare groot, dus er zijn voldoende plekken die een verrassing kunnen opleveren.

De tocht begint om 19:00, dus vergeet je zaklamp niet mee te nemen!

Meer informatie over deze leuke activiteit in de herfstvakantie vind je hier.

10-11 oktober: Bushcraft overnachting

Kun je een groter avontuur voorstellen dan kamperen in de herfstvakantie? Slapen in je tentje, met een slaapzak om warm te blijven? Wat als je geen tentje hebt?

Tijdens de All Inclusive Bushcraft overnachting van Ago Experience leer je alles wat je nodig hebt om in de natuur je kamp op te slaan. Deze activiteit begint om 15:00 met basis survival skills: je bouwt je eigen shelter, leert water filteren en ontdekt hoe je vuur kunt maken zonder lucifers of aansteker en gaat in de natuur op zoek naar eten. ’s Avonds blijf je warm bij je vuurtje, tot het tijd is om te gaan slapen. Slaap jij vannacht in een hangmat tussen twee bomen of in je zelfgebouwde shelter?

Avontuurlijker dan dit wordt een nachtje kamperen niet!

Meer informatie over deze leuke activiteit in de herfstvakantie vind je hier.

12 oktober: Kids Fishing Adventure

Weet jij het verschil tussen een zalmforel, een steur of een Beekridder?  Bij Toms Creek in Lelystad kun je tijdens de herfstvakantie proberen deze –en andere- vissen te vangen. Tijdens de Kids Fishing Adventure mag je een hengeltje uitgooien. De vissen die je vangt? Die mag je mee naar huis nemen, om daar lekker op te peuzelen.

De Kids Fishing Adventure is  voor alle kinderen, met of zonder ervaring aan de waterkant. Kun je al goed vissen, dan mag meteen naar de waterkant. Weet je nog niet zo goed hoe het moet? Dan staan de behulpzame mensen van Toms Creek klaar om je te leren vissen.

De Kids Fishing Adventure is leerzaam, spannend en spectaculair. Vang jij vandaag de grootste?

Meer informatie over deze leuke activiteit in de herfstvakantie vind je hier.

16 oktober: Plukexcursie Hollandse Hout

Waarom zou je thee kopen in de supermarkt, als je in de natuur alles kunt vinden om een heerlijk kopje kruidenthee te zetten? Ook in de herfstvakantie organiseert Staatsbosbeheer een plukexcursie in het Hollandse Hout. De plukexcursie begint om 13:00 en duurt twee uur.

Je gaat met de ecokar de natuur in, waar je onder deskundige begeleiding op zoek gaat naar kruiden voor in de thee. De gids kent de natuur als geen ander en weet precies welke kruiden het beste kopje kruidenthee opleveren.

Een bekende favoriet voor kruidenthee is de brandnetel. Wist je trouwens dat je van brandnetels ook heel goed draad kunt maken? Ook dit leer je tijdens de plukexcursie. Maar je weet het, de brandnetel kan prikken. Neem daarom je tuinhandschoenen mee!

Meer informatie over deze leuke activiteit in de herfstvakantie vind je hier.

Op de fiets

Spring deze herfstvakantie op de fiets en neem deel aan deze leuke activiteiten. Heb je geen fiets, of kom je niet uit Lelystad? Vanaf het station zijn alle activiteiten goed per fiets te bereiken. Huur dan heel voordelig een fiets of e-bike bij Rent-A-Bike Lelystad. Niets staat je in de weg. Dus ga op avontuur deze herfstvakantie!

Scroll naar top