E-bike huren – ook voor lange termijn

De snelle ontwikkeling van de E-bike betekenen goed nieuws voor iedereen die elke dag weer naar zijn of haar werk rijdt. Tot voor kort was je redelijk beperkt in de mogelijkheden om je woon-werkverkeer vorm te geven. Als je vlakbij je werk woont, was de fiets een optie. Maar zodra je iets verder moet reizen dan een kilometer of 7, dan wordt de fiets een stuk minder aantrekkelijk.

Voor de langere afstanden was je aangewezen op de auto of het OV. Volgens het CBS ligt de gemiddelde afstand die we tussen huis en werk afleggen (afhankelijk van de regio waarin je woont) tussen de 15 en 35 kilometer. Afstanden die voor de fiets net even te ver zijn. Met een E-bike wordt deze afstand ineens wel goed te doen.

De E-bike kan een goed alternatief zijn voor de auto. Je kunt af en toe de E-bike pakken, of je maakt er zelfs je hoofdvervoermiddel van. Bij Rent-A-Bike Lelystad  zien we dat we niet de enige zijn die tot die conclusie komen. Het afgelopen jaar hebben we een duidelijke toename gezien in de vraag naar E-bikes.

Ook zien we dat de vraag verschuift. Voorheen verhuurden we vooral e-Bikes voor een paar dagen, veelal aan dagjesmensen. Maar we merken steeds meer dat mensen ook voor lange termijn een E-bike willen huren.

Waarom op lange termijn een E-bike huren?

De redenen om voor lange termijn een E-bike te huren kunnen verschillend zijn. Bijvoorbeeld autopech. Hoe goed je garage ook is, soms kost het net wat meer tijd om een auto te repareren. Een huurauto is duur, dus zelfs bij de meest verstokte automobilist komt de E-bike al snel in het vizier.

Gezonder dan filerijden

Er zijn ook mensen die om gezondheidsredenen de auto uit willen. Voor hen is de E-bike een perfecte manier om hun reistijd wat nuttiger in te zetten. Want het is toch stukken gezonder om een uurtje te fietsen (met ondersteuning) dan een uur in de file te staan? Omdat een E-bike best prijzig is, kiezen deze mensen er vaak voor om het eerst een paar weken uit te proberen. Voor hen is het huren voor een lange termijn een perfecte oplossing.

Beter voor het milieu

Ook milieu overwegingen kunnen aanleiding geven om de overstap naar de E-bike te overwegen. Op je E-bike veroorzaak je amper uitstoot. Je rijdt schoon en veilig naar je bestemming. Omdat ook de idealist wel wil weten waar hij aan begint, is het huren van een E-bike een veilige manier om te ervaren of de E-bike inderdaad zo’n ideaal vervoermiddel is.

E-bike is stukken goedkoper dan de auto

Er is nog een andere, minder positieve, reden waarom mensen besluiten om afscheid te nemen van de auto. De auto is duur. Erg duur. Als het financieel even wat minder goed gaat, verandert de auto van een “symbool van vrijheid” in een blok aan je been. Die hoge benzineprijs alleen al! Als je woon-werk-afstand 25 kilometer is, ben je elke dag al € 4,50 aan benzine kwijt. Het opladen van je E-bike kost slechts luttele centen. En laten we over de vaste lasten (belasting, verzekering, afschrijving) maar niet beginnen. We zien dus ook mensen die op hun kosten besparen door voortaan een E-bike te gebruiken. Niet gekocht, maar op lange termijn gehuurd.

Waar kun je de E-bike voor gebruiken (en waarvoor niet)?

De E-bike is een perfect vervoermiddel voor je dagelijkse verkeer. Met een actieradius van 140 kilometer hoef je niet bang te zijn dat je langs de kant van de weg komt te staan. Bovendien kun je de fiets onderweg opladen. Omdat de E-bike een snelheid heeft van 25 km/u is de elektrische fiets perfect voor het woon-werk verkeer. In veel gevallen ben je met de E-bike zelfs sneller, omdat je heel comfortabel langs de file kunt zoeven.

De E-bike is geschikt voor alle taken die je ook met een normale fiets zou uitvoeren. Met een goede, stevige boodschappentas op de bagagedrager kun je ook je dagelijkse boodschappen prima met de E-bike uitvoeren.

Minder geschikt is de E-bike wanneer je regelmatig met anderen reist. Als je regelmatig met een collega op pad gaat, is een E-bike niet heel representatief. En ook het brengen en halen van de kinderen naar school, club of sport, is met de E-bike iets minder handig dan met de auto. Maar ook als je echt niet zonder auto kunt, kan een E-bike verlichting brengen. Het is namelijk de perfecte vervanger van de tweede auto.

Een E-bike huren voor lange termijn in Lelystad

Wil je een E-bike huren voor de lange termijn en woon je in (de omgeving van) Lelystad? Kijk dan eens naar het aanbod van Rent-a-Bike Lelystad. Een E-bike huren kan bij ons al vanaf één dag. Maar als je een E-bike wilt huren voor de lange termijn, dan hebben we een enorm scherpe aanbieding voor je. Want het huren van een E-bike kan bij ons al vanaf €5,65 per dag.

Dus, wacht niet langer. Laat de auto lekker op de oprit staan en geniet van de voordelen van een E-bike.

Scroll naar top